Doelstelling en Historie

In 1962 richtte een groep mensen in samenwerking met de Caeciliakerk in Veldhoven-Dorp de Stichting Vakantiewerk Veldhoven op. Het geheel was erop gericht om ouders met een kleine portemonnee, die niet op vakantie konden gaan of zich geen dure uitstapjes konden veroorloven, in staat te stellen hun kinderen aan tal van activiteiten te laten deelnemen en hen zo een leuke vakantie te bezorgen. Activiteiten uit de beginjaren zoals Jeugdland, de bustocht naar een speeltuin en de Wandeldriedaagse staan nu nog steeds als een huis.

Inmiddels is de Stichting Vakantiewerk Veldhoven een begrip in Veldhoven; vrijwel iedereen is er mee bekend en grote aantallen kinderen nemen er aan deel. Het oorspronkelijke doel is wat op de achtergrond geraakt; veel kinderen kunnen een hotel- of kampeervakantie in het binnen- of buitenland nu combineren met de activiteiten van de Stichting Vakantiewerk in de eigen gemeente.

De Stichting Vakantiewerk wordt gesubsidieerd door de gemeente, de Caeciliakerk stelt nog steeds haar apparatuur ter beschikking en vele bedrijven in Veldhoven zijn ieder jaar weer bereid om één of meerdere activiteiten te sponsoren. Dankzij dit alles blijft het mogelijk om de prijzen van de deelnamekaarten (heel) laag te houden.