Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kanovaren (Groep B)

23 juli 2019 van 08:00 - 14:00

€ 8.00

Let op: je moet een zwemdiploma hebben!

Vandaag geen dag voor watjes en luiwammesen! Het wordt sportief afzien en het is erg waarschijnlijk dat groep B het vandaag niet droog houdt!
En dat is geen (weers)verwachting, maar een feit! Vorig jaar zijn er slechts weinigen in geslaagd dit avontuur in één stel kleren te beleven. Lukt het jou wel? Ben je klaar voor deze uitdaging?

Zorg dan dat je om 10.00 uur met een goede fiets (met goed slot!) klaar staat voor een rit met z’n allen (met begeleiding) van ongeveer 1 uur (11 km) naar Valkenswaard. Vandaar gaan we eerst per bus naar Borkel en Schaft.

Vol goede moed (dan nog wel) stap je dan met 2 of 3 personen in de kano. Als het een beetje meezit, stroomt er genoeg water de goede richting uit. Dat is dan de stroom, die je moet volgen. Eenmaal in de kano, begint de eeuwige strijd van de Nederlander tegen het Water! Alleen jij kunt ervoor zorgen dat je wint. Op het water zijn het jouw kennis en geluk, die je overeind houden.
Of niet natuurlijk…

Onderweg gaan we een keer aanleggen, om met je meegebrachte boterhammen weer nieuwe energie op te doen. Wij zorgen voor iets te drinken.
Bij het eindpunt van de kanotocht verzamelen we tot de hele groep compleet is, waarna de laatste etappe voor vandaag start: op de pedalen weer een uur fietsen terug naar de Dobbelsteen. Daar kan je dan onder het genot van een versnapering nog even vertellen wat je leuk vond en wat we anders moeten doen.

Wèl doen:
Er is altijd een kans dat we niet droog het eindpunt bereiken. Neem daarom in een tas met je naam er op een handdoek, een stel droge kleren en je middageten mee. Zelf op de fiets meenemen, wij nemen daarna deze mee naar pauzepunt en eindpunt.

Niet doen:
Niet meenemen: waardevolle spullen, spullen die niet nat mogen worden of losse spullen in de kano. Jeugdvakantiewerk draagt geen verantwoordelijkheid voor vermissing of stuk gaan van kleding, brillen, fietsen en andere zaken!

TIP: Van Rofra komt het advies om shirts met lange mouwen, lange broek en een pet of hoed te dragen, tegen de muggen, en ook voor mensen die gevoelig zijn voor de processierupsen.

Gegevens

Datum:
23 juli 2019
Tijd:
08:00 - 14:00
Kosten:
€ 8.00
Evenement Categorie:

Locatie

Parkeerterrein Dobbelsteen
Rul 2
Veldhoven, Nederland

Organisator

Stichting Vakantiewerk Veldhoven
Telefoon:
040-2531637
E-mail:
info@vakantiewerkveldhoven.nl